10 .a 11.6.2017 Klubové výstavy Praha

12.06.2017 18:30

Víkend se nesl v duchu výstavním. Sobotní klubová výstava byla Jubilejní, ku příležitosti 80-ti let založení klubu jezevčíků, odkud si Arpaya Varwara odnesla známku Výborná a titul CACtřída otevřená. Tuto slavnostní příležitost si nenechal ujít ani Bruno - Croven Varwara, který si vyběhal v mezitřídě známku VD (pro velký obvod hrudníku) a nádherný posudek. Oba jedince a všechny další drsnosrsté miniatury posuzoval rakouský pan rozhodčí Michael Schindler.

Jiného názoru byl druhý den již tradiční klubové výstavy italský pan rozhodčí Francesco Lamarca, který přes laskavý a milý přístup k pejskům nižšími známkami nešetřil. Arpaya a Bruno, jakožto i někteří další vynikající jedinci výstavy nebyli ten den posouzeni - z různých důvodů. Arpaya pro pohyb a Bruno pro jeho příliš velké OH. I tento názor bereme jako zkušenost, ne každá výstava končí zadanými tituly. Oběma rozhodčím děkuji za názory a posudky. Celkově byla pro nás mise úspěšná a splněná - Api splnila poslední podmínku k chovu.

Nejlépe o tomto víkendu dopadl náš odchovánek Bhorgun Varawara, který si v sobotnu odnesl v třídě pracovní V1, a titul CAC. V neděli od přísného rozhodčího odcházel ze třídy vítězů s V2, res. CAC. Majitelům srdečně gratuluji a děkuji moc, že vážili cestu pro obě výstavy.

Premiéru si vyzkoušel i náš další odchovánek , z vrhu "C" Carsion Varwara, který si vedl velice dobře. V sobotu ve tř. otevřené se známkou VD (taktéž pro velký obvod hrudníku) ale s krásným posudkem od pana rozhodčího. V neděli si vyběhal taktéž VD a umístil se na třetím místě v třídě otevřené. Majitelům  velmi děkuji, nejen za možnost pěkného psa ukázat, ale i za jejich perfektní péči. Carsík je rodinný miláček a to mne hřeje u srdce nejvíce.

Arpaya čeká na předvedení v kruhu :

Carsion VD 3 :