30.7.2014 "Áčka" 9 měsíců

30.07.2014 09:22

Dnešní letní den slaví štěnda z vrhu "A" Awester, Allegra a Arpaya 9 měsíců. Všichni zdokonalují své techniky jak si omotat páníky kolem packy a ve své nynější pubertě zocelují nervy svých (rádoby) vůdců :D :D Vzhledem k tomu, že Arpí je v naší smečce již třetí člen, začínám být velice odolná :D :D Ovšem musím připustit, že ona je tedy...jak to říci..."dílo"..!!! Chilli ani Aza nikdy neměly sklony ničit nic v našem majetku, vědomy si toho, že si vlastně nebudou přeci ničit věci své, ale Arpí je jiného názoru. Její "podpisy" zubů nalezneme kdekoli, a vůbec ne tam, kde by to nebylo vidět.... Inu, v její krvi zřejmě koluje docela hodně z praprapředků teriérů, jež jsou známi svými demoličními sklony, takže se pokoušíme o důslednou výchovu. Věřím, že dosáhneme dobrých výsledků brzy!

Awesterek nás navštívil pro úpravu srsti před dovolenou v horách, a musím říci, že jakožto černopálený jezevčík by správnou technikou trimování po čase získal perfektní hrubost, základ má vynikající. Je potřeba být však trpělivý, nechat dorůst chloubu drsňáčků-vous, a srst vytrhávat- ne stříhat! Je to velice milý, veselý a velice aktivní mladý pes se zdravým sebevědomím, rovný ve hřbetu jak pravítko, pěkný pohled na tohoto psíka!! Své pánečky evidentně miluje a já jim děkuji za jejich péči o tohoto malého úžasného cestovatele.

V Rudné dělá milou společnost svým majitelům rozverná Allegra , zvaná Vendulka, a je to taková ta fenka, kdy se ráno probudíte a její roztomilost vám vykouzlí okamžitě na tváři první úsměv...pak je den hned hezčí! :) Tohle sluníčko působí jako každodenní balzám na duši a získá si každé srdíčko - lidské i psích kamarádů. Miluje hluboké louže, plnou misku a vůbec celý život :D Je taktéž bezproblémový cestovatel na jakoukoliv vzdálenost. Koncem srpna ji čeká úprava srsti, aby vynikla její krásná kukadla po mamince Chilli. Už se na tebe těšíme Vendulko!! :)