30.8.2014 Vrh "A" 10 měsíců

20.09.2014 19:37


Desetiměsíční áčková mládež plně zaměstnává své páníčky ve snaze je přesvědčit, že vůdcem smečky jsou psi... Některým se to více méně daří ;-)

Arpaya a Allegra (Vendulka)  si společně poprvé zkusily lovecký výcvik, tedy spíše jely se "oťukat" co v nich je. Výcvikářem nemohl být nikdo jiný, než zkušený Pepík Vochů z Výcvikové školy psů ve Švihově, neb tomu důvěřujeme již nějaký ten pátek a stal se nejen naším kamarádem, ale jeho metody výcviku nám plně vyhovují. Má psy rád, ví jak na ně a přistupuje ke každému individuálně, dle jeho povahy a potřeb. Teprve u něj člověk zjistí, že výcvik není jen o psu samotném, ale především je třeba pracovat s lidmi - většinou právě ti onen výcvik potřebují!  :)

Allegra se ukázala jako velice vlohová fenka s velikou chutí do práce, je to živel a pranic se nezalekla lišek ani umělé nory. Nácvik na pobarvené stopě jí šel také velmi dobře, sklidila veliké pochvaly od výcvikáře. Majitelům Ivaně, Jirkovi a Kristýně moc děkuji za ochotu jí výcvik dopřát a za perfektní péči o tu malou veselou rošťandu.

Malinká (králičí) Arpí práce také baví, je to zatím zdrženlivé štěndo, ale její vlohy jsou již jasně znát. Rozvíjet se ale budou pomaleji, tento malý čertík má své osobité názory. Je jí jasné, že liška je škodná a je třeba ji patřičně seštěkat, ale zatím si drží odstup. Noru také proběhla bez problémů. Na své první pobarvené stopě byla soustředěná a vypracovala ji na svůj věk perfektně.

Obě fenky budou nadále pracovat na poslušnosti (..ach marná toť práce!?! :D ) stejně tak i jejich bráška Awester, který je velice učenlivý a přímo dychtí po nějakém zaměstnání i na poli pracovním. Nemám pochyb o jeho vlohách, pejsek je to hodně živý, přátelský a plný energie, kterou potřebuje nějak vybít.

Na všechny potomky mohou být rodiče Chilli a Čenda náležitě pyšní, povahy se jim opravdu povedly svým dětem dát vynikající.