2.týden

12.11.2013 13:56

Dva týdny stačily k tomu, aby miminka více než zdvojnásobila svou porodní váhu, povyrostla, zesílila a také se již začala hlasitě projevovat. Zejména slečna ukecaná červená - Allegra. Ráda si zpívá a její koncert maminka Chilli poslouchá se zájmem :)

Awester vrčí a to víceméně proto, že se někde v měkkém pelíšku šprajcl a nemůže se otočit :D :D Ono také s váhou 722g to jde tedy poněkud namáhavěji ;-) Všichni ovšem malinko protestovali, když jim byly poprvé ostříhány drápky a prskali při prvním odčervení :)

Malinká Arpaya se stává protěžovaným miláčkem své maminky, jež cítí, že je nejmenší a tak ji obzvláště chrání, dává jí první pít, častěji zahřívá a tak nějak nad ní drží ochrannou tlapku více, než nad ostatními sourozenci, kterým se také vzorně věnuje, ale přeci jen malé Arpaye víc.Je to velmi zvláštní jev, mezi zvířaty tomu obvykle tak nebývá a slabší jedince většinou matky vyselektují. Nicméně Arpaya je evidentně zdravá holčička, jen drobnější a Chilli proto zvolila svým úsudkem malé holčičce spíše pomoci :)  Chilli je prostě úžasná povaha a neustále nás něčím překvapuje.....

Awester

 

Arpaya

Allegra