30.10.2013 63.den...den "D"....

31.10.2013 14:53

Předposlední říjnový den se Chilli natolik líbil, že si jej vybrala jako den "D" . Již předchozí noc projevovala známky blížícího se porodu a tak se vlastně nikdo u nás pořádně nevyspal...Následující ráno bylo rozhodnuto, veliký den je tady. Malinká  Chilli se snažila jak nejvíc mohla, leč dvě štěňátka (Velký kluk a Velká holka) se rozhodla přijít na svět v nachlup stejnou dobu. V porodních cestách bylo ale těsno a ani jeden závodnik nehodlal ustoupit druhému :D (no teda - kluk se gentlemansky zrovinka nezachoval, viďte...? ) Vzhledem k tomu, že se nemohli dohodnout mezi sebou, a maminku to již značně vyčerpávalo, nehodlala jsem se dívat na marně bojující fenečku a nezbývalo, než se rozjet na kliniku za naším panem veterinářem p. Pospíšilíkem, se kterým jsem po celou dobu situaci konzultovala. V ordinaci ještě zkusil možné i nemožné, aby fenku přiměl k přirozenému porodu, ve snaze se vyhnout císařskému řezu, ale Chilli již rezignovala a prý si ten boj máme dohrát za ni, že ji už to neba :D :D ...a vůbec, prej když jsme si to celé vymysleli, tak ať si to taky odmakáme :D

Zákrok byl poměrně rychlý a tři postupně přicházející miminka ani nijak nepotřebovaly oživovat, pouze otřít dosucha a tím tak nastartovat správné dýchání. Mimísci jsou zdraví, vitální, mají vše co mají správní jezevčíčci mít. Bez vad na páteři, bez zálomků na proutkách, bez roštěpů a pod... zkrátka nádherní malí tvorečkové, jež zajímalo jediné....- nalité cecíky a teploučko :) Novorozenci dostali prozatímní jména Velký kluk, Velká holka a Malá holka ;-)

Chilli je spáč a tudíž probrat ji z normálního spánku je náročné, natož tak z narkozy. Ale i to se zdařilo a již ve 3:30 ráno odezněly tišivé prostředky, které tlumily bolest, což Chilli párkrát přimělo, aby nám toto ohlásila, ale vzhledem k tomu, že je to fena tvrdší povahy, raději se myšlenkami nasměrovala ke štěníkům, což ji zaměstnalo natolik, že na bolístky pozapomněla. Do této doby jsme ji museli v péči o miminka zastoupit my dvounožci a seč jsme se snažili sebevíc, Chilli se už asi nemohla dívat, jací to jsme ale nešikové, že ona to umí lépe a převzala velení :D ...a že jí to jde opravdu líp!!! :)