7.týden

18.12.2013 08:43

Uplynulý týden byl pro štěňátka velmi náročný, plný návštěv, zkoumání nových zákoutí bytu (i těch, o kterých panička dosud nevěděla ;-) ) a vůbec měla hodně práce s objevováním všeho možného. Awester zjistil, že kousat maminku se nevyplácí a ta, ačkoli je mimořádně trpělivá, ho náležitě poučila o tom, že jemnost by taky mohla být dobrá vlastnost jezevčíka :) Allegra získala ještě druhé příjmení - Zvídavá :D Je to holčička jak má být, milounká, nežná a vééélmi zvědavá. Nejmenší Arpaya se jeví jako malinkatá kopie své maminky Chilli, je samostatná, nebojácná a klidná i v situacích, kdy ostatní přeci jen pokukují po bezpečném místě.Čas stužek skončil a štěnda dostala krásné nové opravdické obojky, už to nejsou žádná miminka, ale malí správní jezevčíci :)

Chilli stále ochotně nabízí kojení, ale již ne tak intenzivně jako dřív, spíš bych řekla, že jen tak pro jistotu, kdyby má kuchyně nebyla náááhodou dostačně na úrovni ;-) Já se snažím, přísahám! Kuřecí srdíčka, žaludky, libová masa hovězího i drůbeží, syrové i vařené, přílohy zeleninové, někdy vař. ovesné vločky, tvaroh, žloutek... atd...Také již dorazila zásilka granulek, noví majitelé jistě uvítají, že budou mít na výběr, zda štěňátka krmit granulkami či krmení připravovat sami. Zvolila jsem Taste of the wild , doufám, že štěňátkům budou šmakovat :)

V pátek 13.12.2013 štěňátka absolvovala první očkování, k mému překvapení bez jediného pípnutí, první cestu autem také zvládla bez problémů, jsou šikovná.