9.týden

02.01.2014 18:14

Štěňátka mají za sebou devátý týden a já jim jejich bezstarostný život docela závidím :) Protože jsou velmi učenlivá, snažím se toho využít a zvykám je na každodenní rutinu jako je česání, péče o chrup, čištění tlapek, a vůbec manipulace s nimi aby probíhala za jejich spolupráce. Mají 90-ti % úspěšnost při vykonávání svých potřeb na podložku k tomu určenou, přičemž pejsek je v tomto nejšikovnější. Zajímavé také je, že Awesterek nejvíce projevuje své emoce, zejména při přivítání, kdy si míní uvrtět proutek radostí :) Často mne doprovází kamkoli se hnu, a pozoruje co dělám. Vím, že se jedná o důslednou kontrolu mé práce ;-)

V uplynulém týdnu také všechna štěňátka absolvovala druhé základní očkování, a ani u jednoho se nedostavila žádná reakce, pochopitelně k mé veliké radosti. Krmena jsou již většinou granulkami, ale stále je jim nabízeno maso, přílohy, ovoce i zelenina...ničím nepohrdnou :)

O silvestrovské noci jsem zvědavě čekala na to, jak se budou prckové chovat, až nastane "rachejtlový mejdan" sídlišť a přilehlého okolí. Jenže vám nemohu nic z očekávané reakce sdělit, neb jsme všichni půlnoc propásli sladkým nerušeným spánkem... :D :D :D